Vejce vařená natvrdo a na hniličku

13 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Cukr
447 mg
Vápník
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme studenou vodou tak, aby byla akorát ponořená, přisypeme špetku soli, aby nepraskala a přivedeme k varu. Vejce vařená natvrdo vaříme zvolna 10 minut, chutnější jsou vejce na hniličku, kdy bílek ve vejci ztuhne, ale žloutek zůstane částečně tekutý. V tomto případě vaříme vejce stejným způsobem, ale vaříme jen 6 maximálně 7 minut. Vroucí vodu z rendlíku slijeme, nalijeme na vejce studenou vodu a vejce trochu na špičce nakřápneme, aby se voda dostala pod skořápku a vejce se lépe loupala. Necháme ve studené vodě vychladnout, vyndáme, oloupeme a podáváme.
  • 2
    Vařená vejce a vejce na hniličku používáme také při různých redukčních dietách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 26. 2. 2017
Vejce vařená natvrdo a na hniličku
Pokud by někdo chtěl udělat radost dětem, tak na vařená vejce použije tvarovací formičky, v kterých se nechají vařená vajíčka zchladnout. Jsou k dostání v e-shopu vsenavareni.cz.😎