Vejce zapečená s anglickou slaninou (minutka)
15 min.
Ingredience
- 300gramůAnglická slanina
- 10kusůVejce slepičí
- 5gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
33 mg
Postup přípravy
- 1Anglickou slaninu nakrájíme na plátky a rozložíme do pánvičky.
- 2Plátky mírně opečeme po obou stranách, vyklepneme na ně vejce a zvolna zapečeme. Dbáme, aby se žloutek neprotrhl.
- 3Bílek trochu osolíme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 10. 10. 2015
Vejce zapečená s anglickou slaninou (minutka)
Jídlo pro ty, kteří nebojují s vysokým cholesterolem :-) Slaninka je fajn křupavá, žloutek jsem chtěla mít mírně polotekutý, ale kdo chce, nechá ztuhnout úplně. Doporučuji zapéka pozvolna a pod pokličkou. Pára napomáhá ztuhnutí hlavně žloutku, který déle trvá. Podávala jsem s opečenými tousty a se zeleninou. Hodí se steril. okurek, kapie, cibulky nebo kdo co má rád.🙂