Vejce zapečená s květákem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 10kusůVejce slepičí
- 1kusKvěták
- 0,5lžičkaSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme v osolené vodě květákové růžičky.
- 2V zapékací míse osmahneme na másle nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu.
- 3Růžičky uvařeného květáku ještě rozkrojíme, vložíme do mísy a zalijeme lehce osolenými a rozšlehanými vejci.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 5V misce rozkrojíme na 4 díly a lehce přendáme na talíře, aby se nám jednotlivé porce nerozpadly.
- 6Podáváme s bramborem a okurkovým či hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 13. 10. 2015
Vejce zapečená s květákem
Zapečený květák s vejci a nádherně voňavou slaninkou vám zahalí celou kuchyň a přiláká nedočkavce. Udělejte jim tuto dobrotu na oběd nebo dřívější večeři a dočkáte se uznání. 😉