Vejce zapečená s květákem

70 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme v osolené vodě květákové růžičky.
  • 2
    V zapékací míse osmahneme na másle nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu.
  • 3
    Růžičky uvařeného květáku ještě rozkrojíme, vložíme do mísy a zalijeme lehce osolenými a rozšlehanými vejci.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 5
    V misce rozkrojíme na 4 díly a lehce přendáme na talíře, aby se nám jednotlivé porce nerozpadly.
  • 6
    Podáváme s bramborem a okurkovým či hlávkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 13. 10. 2015
Vejce zapečená s květákem
Zapečený květák s vejci a nádherně voňavou slaninkou vám zahalí celou kuchyň a přiláká nedočkavce. Udělejte jim tuto dobrotu na oběd nebo dřívější večeři a dočkáte se uznání. 😉