Veka bílá s hrozinkami
65 min.
Ingredience
- 1000gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 5gramůCitronová kůra
- 500mililitrůMléko polotučné
- 50gramůHrozinky
- 2špetkySůl
- 20gramůHera
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
314 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, cukr, strouhanou citronovou kůru, trošku soli, přidáme změklé máslo, vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto. Necháme ho 5 minut odležet a zapracujeme do něj hrozinky. Plech potřeme máslovým tukem, z těsta vytvarujeme dvě veky a položíme je na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 45 minut.
- 2Vychladlé veky používáme jako běžné sladké pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.