Velikonoční babiččin věnec
75 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusHrozinky
- 1špetkaCitronová kůra
- 1baleníDroždí sušené
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s droždím, špetkou soli, změklým máslem a ostatními surovinami. Přilijeme vlažné mléko podle potřeby (asi 200ml).
- 2Propracujeme těsto a necháme je vykynout.
- 3Těsto rozdělíme na dva velké díly a jeden malý. Větší části spleteme, konce přitiskneme k sobě.
- 4Z menšího dílu vytvoříme čtyři tenčí válečky.
- 5Z každého uděláme uzel a všechny přitiskneme na hotový věnec.
- 6Věnec potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 4. 3. 2016
Velikonoční babiččin věnec
S těstem se výborně pracovalo, díky sušenému droždí vykynulo mnohem rychleji než při použití čerstvého. Upečený věnec je výborný i druhý den, nepřeslazený, kdo nemá rád rozinky, může použít jiné sušené ovoce.