Velikonoční babiččin věnec

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s droždím, špetkou soli, změklým máslem a ostatními surovinami. Přilijeme vlažné mléko podle potřeby (asi 200ml).
  • 2
    Propracujeme těsto a necháme je vykynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na dva velké díly a jeden malý. Větší části spleteme, konce přitiskneme k sobě.
  • 4
    Z menšího dílu vytvoříme čtyři tenčí válečky.
  • 5
    Z každého uděláme uzel a všechny přitiskneme na hotový věnec.
  • 6
    Věnec potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 4. 3. 2016
Velikonoční babiččin věnec
S těstem se výborně pracovalo, díky sušenému droždí vykynulo mnohem rychleji než při použití čerstvého. Upečený věnec je výborný i druhý den, nepřeslazený, kdo nemá rád rozinky, může použít jiné sušené ovoce.