Velikonoční beránek bez vážení
55 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 5lžicCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 8lžicMouka polohrubá
- 1lžíceCitronová kůra
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceVoda pitná
- 3lžíceBrusinky sušené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
327 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme 5 žloutků, přidáme 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme 8 lžic polohrubé mouky, 1 lžíci citrónové kůry, 0.5 lžíce citrónové šťávy, promícháme se žloutky a postupně přidáme 2 lžíce horké vody. Nakonec do těsta zamícháme omyté sušené brusinky.
- 2Z 5 bílků elektrickou metlou vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
- 3Formu na beránka vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 185 °C přibližně 30-40 minut dozlatova.
- 4Beránka servírujeme na míse po vychlazení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.