Velikonoční beránek bez vážení

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
327 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme 5 žloutků, přidáme 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme 8 lžic polohrubé mouky, 1 lžíci citrónové kůry, 0.5 lžíce citrónové šťávy, promícháme se žloutky a postupně přidáme 2 lžíce horké vody. Nakonec do těsta zamícháme omyté sušené brusinky.
  • 2
    Z 5 bílků elektrickou metlou vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
  • 3
    Formu na beránka vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 185 °C přibližně 30-40 minut dozlatova.
  • 4
    Beránka servírujeme na míse po vychlazení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.