Velikonoční beránek s kandovaným ovocem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě třeme pět minut 120 g změklého tuku s cukrem. Potom postupně za stálého míchání přidáváme vejce a třeme dále až do pěny. Přimícháme na malé kousky pokrájené kandované ovoce, mleté ořechy, přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem.
  • 2
    Pečicí formu na beránka vymažeme zbylým tukem, vysypeme hrubou moukou. Vlijeme připravené těsto.
  • 3
    Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 40 - 45 minut. Upečeného beránka mírně vychladíme ve formě, poté opatrně vyklopíme.
  • 4
    Beránka celého posypeme moučkovým cukrem, oči zhotovíme ze zrnek pepře, nového koření nebo z hřebíčků a necháme úplně vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Aniska
st 16. 3. 2016
Velikonoční beránek s kandovaným ovocem
V ingrediencích je 170g tuku, do těsta použijeme 120g, zbylým tukem vymažeme formu. Těsto s přidáním mléka je vláčnější, děkujeme, recept je opravený.
Anonymní uživatel
út 15. 3. 2016
Velikonoční beránek s kandovaným ovocem
V ingrediencích chybí napsaný tuk - 120 g, o kterém se píše v postupu. Navíc jsem ještě nakonec použila 100 ml vlažného mléka, jinak by bylo těsto dost tuhé. Pekla jsem při menší teplotě, než uvádí recept. Oči jsou udělané z hřebíčku. Beránek je chuťově dobrý, můžu doporučit a dávám palec nahoru.🙂