Velikonoční beránek s kandovaným ovocem
65 min.
Ingredience
- 50gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůKandované ovoce
- 60gramůOřechy vlašské
- 200gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 170gramůTuk rostlinný
- Na ozdobení
- 50gramůCukr moučkový
- 2gramyPepř černý celý
- Na vymazání plechu
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě třeme pět minut 120 g změklého tuku s cukrem. Potom postupně za stálého míchání přidáváme vejce a třeme dále až do pěny. Přimícháme na malé kousky pokrájené kandované ovoce, mleté ořechy, přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem.
- 2Pečicí formu na beránka vymažeme zbylým tukem, vysypeme hrubou moukou. Vlijeme připravené těsto.
- 3Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 40 - 45 minut. Upečeného beránka mírně vychladíme ve formě, poté opatrně vyklopíme.
- 4Beránka celého posypeme moučkovým cukrem, oči zhotovíme ze zrnek pepře, nového koření nebo z hřebíčků a necháme úplně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Aniska
st 16. 3. 2016
Velikonoční beránek s kandovaným ovocem
V ingrediencích je 170g tuku, do těsta použijeme 120g, zbylým tukem vymažeme formu.
Těsto s přidáním mléka je vláčnější, děkujeme, recept je opravený.
Anonymní uživatel
út 15. 3. 2016
Velikonoční beránek s kandovaným ovocem
V ingrediencích chybí napsaný tuk - 120 g, o kterém se píše v postupu. Navíc jsem ještě nakonec použila 100 ml vlažného mléka, jinak by bylo těsto dost tuhé. Pekla jsem při menší teplotě, než uvádí recept. Oči jsou udělané z hřebíčku. Beránek je chuťově dobrý, můžu doporučit a dávám palec nahoru.🙂