Velikonoční beránek z třeného těsta

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva, vlažné mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetičkou soli.
  • 2
    Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali změklým máslem a vysypali hrubou moukou. Povrch uhladíme a formu vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
  • 3
    Po upečení beránka vyklopíme a po zchladnutí dozdobíme dle své fantazie.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Velikonoční beránek z třeného těsta
V téhle formě se peče moc dobře.