Velikonoční beránek z třeného těsta
45 min.
Ingredience
- Na formu
- 0,5lžíceTuk
- 0,5lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 110gramůMáslo čerstvé
- 160gramůCukr krupice
- 220gramůMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5kusCukr vanilka
- 5lžicMléko polotučné
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku promíchanou s práškem do pečiva, vlažné mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků se špetičkou soli.
- 2Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali změklým máslem a vysypali hrubou moukou. Povrch uhladíme a formu vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
- 3Po upečení beránka vyklopíme a po zchladnutí dozdobíme dle své fantazie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Velikonoční beránek z třeného těsta
V téhle formě se peče moc dobře.