Velikonoční dort s pomeranči
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 75mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 80gramůMouka polohrubá
- 6kusůPomeranče
- 20mililitrůLikér pomerančový
- 1lžíceCukr třtinový
- 150gramůMascarpone
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 80gramůMák mletý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePistácie
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Ze žloutků, 75 ml teplé vody a cukru ušleháme pěnu. Mouku smícháme s práškem do pečiva, mákem, skořicí a zázvorem a střídavě se sněhem ušlehaným z bílků zapracujeme do pěny.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme těstem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Po vychladnutí korpus rozkrojíme.
- 3Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky a 12 dílků ponecháme stranou. Mascarpone, likér a třtinový cukr utřeme dohladka a vmícháme nakrájené pomeranče. Spodní díl upečeného korpusu potřeme marmeládou a mascarponovým krémem a přiložíme vrchní díl.
- 4Smetanu dotuha ušleháme a potřeme jí celý povrch dortu. Ozdobíme šlehačkovými kopečky, dílky pomeranče a posypeme nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.