Velikonoční hnízdečka
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 4lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 20gramůDroždí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 10kusůVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCukr krystal
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí, 3 vejci, droždím a vlažným mlékem. Přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto. Necháme přikryté asi 1 hodinu kynout.
- 2Potom těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme 3 válečky a stočíme je do spirály. Doprostřed každého hnízda posadíme 1 vejce. Hnízda urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
- 3Z druhého dílu těsta vytvarujeme 3 ptáčky, do středu každého vmáčkneme vejce a přidáme na plech. Těsto potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a ptáčky můžeme posypat krystalovým cukrem. Necháme ještě 15 minut na plechu kynout.
- 4V troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia pečeme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.