Velikonoční hnízdečka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí, 3 vejci, droždím a vlažným mlékem. Přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto. Necháme přikryté asi 1 hodinu kynout.
  • 2
    Potom těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme 3 válečky a stočíme je do spirály. Doprostřed každého hnízda posadíme 1 vejce. Hnízda urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Z druhého dílu těsta vytvarujeme 3 ptáčky, do středu každého vmáčkneme vejce a přidáme na plech. Těsto potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a ptáčky můžeme posypat krystalovým cukrem. Necháme ještě 15 minut na plechu kynout.
  • 4
    V troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia pečeme asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.