Velikonoční jihočeský beránek

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozinky namočíme na 30 minut do likéru. Do misky prosejeme mouky, cukr, přisypeme kypřící prášek, vanilkový cukr, rozinky scedíme a vysypeme do mouky, vše dobře promícháme. Rozklepneme vejce a bílky oddělíme. Žloutky rozšleháme se smetanou a vylijeme do misky k mouce. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme do připravené směsi.
  • 2
    Pečenou beránkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vylijeme do ní těsto a v předehřáté troubě při střední teplotě pečeme přibližně 50 minut.
  • 3
    Upečeného beránka vyndáme z trouby a vyklopíme na podnos. Beránkovi uděláme oči a pusu z celého pepře. Celého potřeme likérem, ve kterém jsme namáčeli rozinky. Okolo krku mu zavážeme barevnou stužku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.