Velikonoční jihočeský beránek
80 min.
Ingredience
- 6gramůPepř černý celý
- 300gramůMouka polohrubá
- 100gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
- 40gramůRozinky tmavé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Rozinky namočíme na 30 minut do likéru. Do misky prosejeme mouky, cukr, přisypeme kypřící prášek, vanilkový cukr, rozinky scedíme a vysypeme do mouky, vše dobře promícháme. Rozklepneme vejce a bílky oddělíme. Žloutky rozšleháme se smetanou a vylijeme do misky k mouce. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme do připravené směsi.
- 2Pečenou beránkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vylijeme do ní těsto a v předehřáté troubě při střední teplotě pečeme přibližně 50 minut.
- 3Upečeného beránka vyndáme z trouby a vyklopíme na podnos. Beránkovi uděláme oči a pusu z celého pepře. Celého potřeme likérem, ve kterém jsme namáčeli rozinky. Okolo krku mu zavážeme barevnou stužku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.