Velikonoční koláče

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 12kostekCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 100mililitrůOlej stolní
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 250gramůMouka polohrubá
    • 0,75kostkaDroždí
    • 100mililitrůMajonéza
    • 2kusyVaječný žloutek slepičí
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka zamícháme kvasnice a trochu cukru. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme, přidáme cukr, žloutky, majonézu, olej a kvásek. Vymícháme těsto a necháme na teplém místě kynout.
  • 2
    Po vykynutí z těsta tvoříme malé koláčky, které potřeme máslem a plníme libovolnou směsí (např. makovou, tvarohovou nebo povidlovou).
  • 3
    Koláčky posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.