Velikonoční koláče
50 min.
Ingredience
- 12kostekCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej stolní
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka polohrubá
- 0,75kostkaDroždí
- 100mililitrůMajonéza
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka zamícháme kvasnice a trochu cukru. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme, přidáme cukr, žloutky, majonézu, olej a kvásek. Vymícháme těsto a necháme na teplém místě kynout.
- 2Po vykynutí z těsta tvoříme malé koláčky, které potřeme máslem a plníme libovolnou směsí (např. makovou, tvarohovou nebo povidlovou).
- 3Koláčky posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.