Velikonoční krém tří chutí
35 min.
Ingredience
- 3kusyŽelatina plátková
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceCappuccino instantní
- 50gramůCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůČokoláda hořká
- 0,5kusVanilkový lusk
- 0,5lžičkaKáva instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
30 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V hrnci svaříme mléko s dření z vanilkového lusku i s luskem, poté odstavíme. Plátky želatiny namočíme podle návodu.
- 2Ve vodní lázni ušleháme do pěny vejce, žloutky a cukr. Vanilkové mléko bez lusku zašleháme do vaječné směsi, přimícháme i přecezenou želatinu. Hotový krém odstavíme a rozdělíme do tří nádob. Jednu část krému ochutíme capupuccinem v prášku, druhou část instatní kávou, kterou jsme rozpustili ve dvou lžících horké vody a třetí díl necháme vanilkový. Krémy necháme vychladit.
- 3Do tuhnoucích krémů zamícháme na čtyři části rozdělenou smetanu (jeden díl si necháme na ozdobení), kterou jsme ušlehali dopevna.
- 4Krémy rovnoměrně rozdělíme do čtyř pohárů, jejich barevné vrstvení skládáme podle vlastní fantazie. Poháry necháme v chladničce zcela vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a čokoládou nastrouhanou nahrubo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.