Velikonoční nepečený dort z dětských piškotů
40 min.
Ingredience
- 3lžičkyKáva mletá
- 150mililitrůVoda pitná
- 4lžíceRum
- 400gramůPiškoty dětské kulaté
- Na krém
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 150gramůOřechy vlašské
- 150mililitrůVoda pitná
- 30gramůŽelatina čirá
- 250mililitrůMléko plnotučné
- Na ozdobu
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMandle
- 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1194 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
64 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Mletou kávu přelijeme vroucí vodou, přilijeme rum a necháme vychladnout.
- 2V mléce rozšleháme žloutky a cukr a ve vodní lázni šleháme, až krém zhoustne. Krém necháme vychladnout. Želatinu rozpustíme ve 150 ml vody a zahříváme, až začne houstnout. Želatinu vmícháme do krému. Bílky ušleháme do pevné pěny a přimícháme do krému spolu s mletými ořechy.
- 3Dortovou formu vypláchneme vodou, dno vyložíme piškoty, zakapeme rumovou kávou a potřeme částí krému. Krém poklademe piškoty (piškoty vrstvíme i na boky formy), zakapeme kávou a opět překryjeme krémem. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou budou piškoty pokapané kávou.
- 4Dort necháme pod fólií do druhého dne v chladničce ztuhnout.
- 5Ztuhlý dost vyjmeme z dortové formy, boky i vrch dortu potřeme smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dopevna. Lehce opraženými lupínky mandlí ozdobíme obvod dortu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.