Velikonoční pečivo

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí a cukr rozmícháme ve vlažném mléce, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mouku, máslo, sůl a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 1 hodinu.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 12 kusů a vytvoříme bochánky. Do středu každého bochánku vyhloubíme důlek o průměru 3 cm a necháme je kynout asi 10 minut.
  • 3
    Potom pečivo urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, semínky nebo mořskou solí.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.