Velikonoční pečivo
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceDýňová semínka
- 1lžíceSůl mořská
- 2lžíceMák mletý
- 250mililitrůMléko polotučné
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Droždí a cukr rozmícháme ve vlažném mléce, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mouku, máslo, sůl a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 1 hodinu.
- 2Těsto rozdělíme na 12 kusů a vytvoříme bochánky. Do středu každého bochánku vyhloubíme důlek o průměru 3 cm a necháme je kynout asi 10 minut.
- 3Potom pečivo urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, semínky nebo mořskou solí.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.