Velikonoční polévané perníčky

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
163 mg
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku se sodou, prášek do pečiva a cukr prosejeme na vál. Přidáme změklé máslo, tekutý med a všechny ostatní ingredience včetně pomletého koření. Pečlivě vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na vál. Z těsta vytvoříme válec, zabalíme do fólie a necháme alespoň tři hodiny v chladničce.
  • 2
    Z odpočinutého těsta vyválíme plát o síle zhruba 5 mm a vykrajujeme tvary podle vlastního výběru. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, poté pečeme v troubě, předehřáté na 180°C, až těsto zezlátne. Horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, na rovné ploše necháme vychladnout.
  • 3
    Perníčky zdobíme bílkovou polevou, kterou připravíme vytrvalým třením prosátého cukru s bílkem a citronovou šťávou, až je hmota úplně bílá a hladká.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 3. 2016
Velikonoční polévané perníčky
Na tyto perníčky jsem nejdříve chtěla použít směs koření, ale pak jsem si dala práci a koření jsem připravila a umlela podle receptu. Dobře jsem udělala, ta vůně, která se z trouby linula při pečení, mi byla odměnou 😁 Jediné, co mě zarazilo, je použití dvou druhů kypřidel v poměrně vysoké dávce. Já perníčky kypřím jen sodou, na toto množství mouky dávám 2 kávové lžičky. Myslím, že kdyby se dal ještě i prášek do pečiva, nedopadlo by to dobře. Z toho důvodu nemůžu dát palec nahoru😬