Velikonoční řezy z kompotovaných švestek
70 min.
Ingredience
- 1gramMáslo čerstvé
- 1gramCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 800gramůKompot švestkový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na plech
- Na posypání
- 60gramůMandle
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
7 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Kompotované švestky slijeme a necháme okapat. Mandle upražíme nasucho dozlatova a drobně nasekáme.
- 2V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem. Po částech vmícháme rozšlehaná vejce a prosátou mouku se skořicí a kypřícím práškem. Na závěr vmícháme citronovou šťávu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které rozprostřeme na vymazaném plechu. Na těsto nahusto naklademe okapané poloviny švestek a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 50 minut.
- 3Upečený koláč nakrájíme na řezy, posypeme mandlemi a přes sítko posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.