Velikonoční řezy z kompotovaných švestek

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
7 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompotované švestky slijeme a necháme okapat. Mandle upražíme nasucho dozlatova a drobně nasekáme.
  • 2
    V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem. Po částech vmícháme rozšlehaná vejce a prosátou mouku se skořicí a kypřícím práškem. Na závěr vmícháme citronovou šťávu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které rozprostřeme na vymazaném plechu. Na těsto nahusto naklademe okapané poloviny švestek a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 50 minut.
  • 3
    Upečený koláč nakrájíme na řezy, posypeme mandlemi a přes sítko posypeme cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.