Velikonoční zajíčci s mandlemi

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
508 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, zbavíme slupky a nasekáme.
  • 2
    V míse smícháme mouku, mandle, máslo, vejce, moučkový cukr a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta utvoříme váleček, zbalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
  • 3
    Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme placku. Pomocí vykrajovátka z placky vykrajujeme zajičky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Zajíčky potřeme rozšlehaným žloutkem se smetanou a zdobíme mandlovými lupínky. Troubu předehřejeme na 180°C a zajíčky pečeme asi 15 minut.
  • 4
    Po upečení necháme vychladnout a poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.