Velikonoční zajíčci s mandlemi
45 min.
Ingredience
- 125gramůMandle
- 300gramůMouka pšeničná
- 200gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
508 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, zbavíme slupky a nasekáme.
- 2V míse smícháme mouku, mandle, máslo, vejce, moučkový cukr a vypracujeme tuhé těsto. Z těsta utvoříme váleček, zbalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
- 3Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme placku. Pomocí vykrajovátka z placky vykrajujeme zajičky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Zajíčky potřeme rozšlehaným žloutkem se smetanou a zdobíme mandlovými lupínky. Troubu předehřejeme na 180°C a zajíčky pečeme asi 15 minut.
- 4Po upečení necháme vychladnout a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.