Velké domácí briošky

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
54 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět minut rozpouštět a vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme.
  • 2
    Těsto vrátíme do mísy, přidáme máslo a pět rozšlehaných vajec. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto následně vyklopíme na pomoučený stůl a opět pět minut hněteme. Máslem vymažeme formičky.
  • 3
    Těsto rozdělíme na cca 10 kusů a z každého kusu dáme asi 1/4 stranou. Poté vezmeme větší část těsta a co nejvíc napěchujeme do formičky. Do středu briošky uděláme důlek a vložíme kuličku vytvořenou z menší části těsta.
  • 4
    Nakonec už jen stačí 20 minut počkat, dokud briošky nedokynou a pomazat rozšlehanými vejci. Pečeme 15 až 20 minut při teplotě 220 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.