Velké domácí briošky
50 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 50mililitrůVoda pitná
- 375gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
54 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět minut rozpouštět a vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme.
- 2Těsto vrátíme do mísy, přidáme máslo a pět rozšlehaných vajec. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto následně vyklopíme na pomoučený stůl a opět pět minut hněteme. Máslem vymažeme formičky.
- 3Těsto rozdělíme na cca 10 kusů a z každého kusu dáme asi 1/4 stranou. Poté vezmeme větší část těsta a co nejvíc napěchujeme do formičky. Do středu briošky uděláme důlek a vložíme kuličku vytvořenou z menší části těsta.
- 4Nakonec už jen stačí 20 minut počkat, dokud briošky nedokynou a pomazat rozšlehanými vejci. Pečeme 15 až 20 minut při teplotě 220 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.