Velmi dobrý jablkový koláč

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
5 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, v mléce rozšlehané žloutky a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva bochníky a vyválíme z nich placky velikosti plechu. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Na plech vyložený pečicím papírem položíme placku, posypeme strouhankou a navrstvíme jablka, zasypeme vanilkovými cukry, skořicí a zakapeme rumem. Jablka překryjeme druhou plackou, kterou propícháme vidličkou a překryjeme pevným sněhem z bílků. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.