Velmi dobrý jablkový koláč
55 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5lžicStrouhanka
- 1kilogramJablka
- 2lžičkySkořice mletá
- 1,5lžíceRum
- 60mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Na sníh
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
5 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, v mléce rozšlehané žloutky a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva bochníky a vyválíme z nich placky velikosti plechu. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou.
- 2Na plech vyložený pečicím papírem položíme placku, posypeme strouhankou a navrstvíme jablka, zasypeme vanilkovými cukry, skořicí a zakapeme rumem. Jablka překryjeme druhou plackou, kterou propícháme vidličkou a překryjeme pevným sněhem z bílků. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.