Velšský chléb se sušenými brusinkami
65 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 325gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžičkyDroždí sušené
- 150gramůBrusinky sušené
- 100gramůRozinky tmavé
- 10gramůPomerančová kůra
- 10gramůCitronová kůra
- 2lžíceMed včelí
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami, vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme.
- 4Pět minut před koncem cyklu "hnětení" k těstu přidáme brusinky a rozinky. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem.
- 5Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme. Vytvarujeme z něj kulatý bochník, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem.
- 6Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a chléb v ní pečeme přibližně 35 minut, dokud nemá zlatavou barvu a není cela propečený. Propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Ještě teplý ho potřeme medem a necháme pomalu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.