Věnec k snídani

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
31 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Za stálého míchání zahřejeme máslo, med, mandlové lupínky a smetanu. Směs odstavíme, přidáme jemnou kandovanou pomerančovou kůru a nastrouhanou kůru z pomeranče.
  • 2
    Z hotového tvarohového těsta vyválíme dva obdelníky. Hmotu na ně rozložíme a utvoříme dva věnce, každý dáme na jeden vymazaný plech.
  • 3
    Okraje těsta přitiskneme k sobě a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Každý věnec pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200°C. Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.