Věnec k snídani
35 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 160gramůMed včelí
- 100gramůKandovaná pomerančová kůra
- 1kusPomeranče
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 500gramůLinecké (křehké) těsto
- 250gramůMandle
- 6lžicSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
31 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Za stálého míchání zahřejeme máslo, med, mandlové lupínky a smetanu. Směs odstavíme, přidáme jemnou kandovanou pomerančovou kůru a nastrouhanou kůru z pomeranče.
- 2Z hotového tvarohového těsta vyválíme dva obdelníky. Hmotu na ně rozložíme a utvoříme dva věnce, každý dáme na jeden vymazaný plech.
- 3Okraje těsta přitiskneme k sobě a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Každý věnec pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200°C. Necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.