Věnečky s droždím
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr moučkový
- 120gramůSádlo škvařené
- 20gramůDroždí
- 2lžíceMléko polotučné
- 1baleníCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
540 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hrubou mouku smícháme se solí a 50 g moučkového cukru. Přidáme sádlo, ve vlažném mléce rozmíchané droždí a vypracujeme těsto.
- 2Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka. Střed každého kolečka vykrojíme malou kulatou formičkou.
- 3Plech vyložíme pečicím papírem, urovnáme na něj kolečka a upečeme je ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
- 4Upečené věnečky ihned obalíme ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.