Věnečky s droždím

40 min.
Česká republika

Ingredience

      • 200gramůMouka pšeničná hrubá
      • 1špetkaSůl
      • 50gramůCukr moučkový
      • 120gramůSádlo škvařené
      • 20gramůDroždí
      • 2lžíceMléko polotučné
      • 1baleníCukr vanilka
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    209 kcal
    Bílkoviny
    3 g
    Tuky
    12 g
    Sacharidy
    22 g
    Vláknina
    540 mg
    Cukr
    5 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Hrubou mouku smícháme se solí a 50 g moučkového cukru. Přidáme sádlo, ve vlažném mléce rozmíchané droždí a vypracujeme těsto.
    • 2
      Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka. Střed každého kolečka vykrojíme malou kulatou formičkou.
    • 3
      Plech vyložíme pečicím papírem, urovnáme na něj kolečka a upečeme je ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
    • 4
      Upečené věnečky ihned obalíme ve zbylém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.