Věnečky se žloutkovým krémem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Cukr
9 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
  • 2
    Máslo a 260 ml mléka dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
  • 3
    Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
  • 4
    Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
  • 5
    Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme dva kroužky přes sebe a uzavřít.
  • 6
    7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.
  • 7
    Zbylé mléko ohřejeme.
  • 8
    Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté vaříme do zhoustnutí.
  • 9
    Upečené věnečky rozpůlíme a naplníme krémem. Vršky jim namočíme v rozpuštěném fondánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.