Věnečky se žloutkovým krémem
75 min.
Ingredience
- 840mililitrůMléko plnotučné
- 125gramůMáslo čerstvé
- 170gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 8kusůžloutek
- 120gramůCukr krystal
- 1kusVanilkový lusk
- 45gramůSolamyl - bramborový škrob
- 100gramůFondán
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Cukr
9 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
- 2Máslo a 260 ml mléka dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
- 3Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
- 4Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
- 5Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme dva kroužky přes sebe a uzavřít.
- 67 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.
- 7Zbylé mléko ohřejeme.
- 8Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté vaříme do zhoustnutí.
- 9Upečené věnečky rozpůlíme a naplníme krémem. Vršky jim namočíme v rozpuštěném fondánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.