Věnečky z opalovaného těsta

75 min.
Slovensko

Ingredience

      • 180gramůSádlo škvařené
      • 180gramůMouka pšeničná hladká
      • 5kusůVejce slepičí
      • 1špetkaSůl
      • 300mililitrůVoda pitná
      • 4gramyKypřicí prášek do pečiva
      • 25gramůTuk
      • 35gramůMouka polohrubá
      • 300mililitrůŠlehačka Pařížská
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    507 kcal
    Bílkoviny
    9 g
    Tuky
    38 g
    Sacharidy
    25 g
    Vláknina
    173 mg
    Cukr
    279 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sádlo, špetku soli a povaříme minutu, přisypeme mouku, dobře rozmícháme a zvolna vaříme a mícháme, dokud těsto nebude husté a dokonale hladké. Doba vaření je přibližně 3 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Nyní zašleháme do těsta kypřicí prášek a postupně všechna vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček, nemáme-li, naplníme igelitový pytlík a ustřihneme jeden růžek.
    • 2
      Plech pomažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a pytlíkem vytlačujeme na plech věnečky. Tvoříme raději menší, při pečení ještě nabudou. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 25 až 30 minut. Věnečky necháme vychladnout, podélně je rozřízneme a naplníme pařížskou šlehačkou.
    • 3
      Vyskládáme je na servírovací talíř a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.