Věnečky z opalovaného těsta
75 min.
Ingredience
- 180gramůSádlo škvařené
- 180gramůMouka pšeničná hladká
- 5kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 4gramyKypřicí prášek do pečiva
- 25gramůTuk
- 35gramůMouka polohrubá
- 300mililitrůŠlehačka Pařížská
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
173 mg
Cukr
279 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sádlo, špetku soli a povaříme minutu, přisypeme mouku, dobře rozmícháme a zvolna vaříme a mícháme, dokud těsto nebude husté a dokonale hladké. Doba vaření je přibližně 3 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Nyní zašleháme do těsta kypřicí prášek a postupně všechna vejce. Těstem naplníme cukrářský sáček, nemáme-li, naplníme igelitový pytlík a ustřihneme jeden růžek.
- 2Plech pomažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a pytlíkem vytlačujeme na plech věnečky. Tvoříme raději menší, při pečení ještě nabudou. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 25 až 30 minut. Věnečky necháme vychladnout, podélně je rozřízneme a naplníme pařížskou šlehačkou.
- 3Vyskládáme je na servírovací talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.