Věnečky z páleného těsta s borůvkami
55 min.
Ingredience
- 3lžíceMandle loupané
- borůvková náplň
- 400gramůTvaroh měkký
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůBorůvky
- poleva
- 4lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 2lžícePomerančová šťáva
- těsto
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci si svaříme mléko s máslem a solí a hned za stálého vmíchání do vařícího mléka nasypeme hrubou mouku. Nesmí se nám utvořit žmolky.
- 2Pak hrnec odstavíme z plotny a za stálého míchání necháme kaši vychladnout. Postupně přimícháme vejce a vypracujeme hladké polotuhé těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
- 3Těsto dáme do cukrářského kornoutu s širším násadcem, kterým nastříkáme malé věnečky na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme je do předehřáté trouby a pečeme při 250°C dozlatova (přibližně 5-7 minut). Ještě horké věnečky vodorovně rozřízneme ostrým nožem a necháme vychladnout.
- 4Připravíme si borůvkovou náplň. V míse si vyšleháme měkký tučný tvaroh s cukrem a citronovou šťávou. V druhé nádobě si vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku. Pak opatrně do tvarohu přimícháme šlehačku a rozmačkané borůvky (nejlépe čerstvé). Spodní části věnečků naplníme krémem, na který položíme vrchní části rozpůlených věnečků.
- 5Z práškového vanilkového cukru a pomerančové šťávy si vymícháme v misce polevu, kterou potřeme povrch věnečků a ozdobíme je posekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.