Věnečky z páleného těsta s borůvkami

55 min.

Ingredience

    • 3lžíceMandle loupané
  • borůvková náplň
    • 400gramůTvaroh měkký
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 150gramůBorůvky
  • poleva
    • 4lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 2lžícePomerančová šťáva
  • těsto
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci si svaříme mléko s máslem a solí a hned za stálého vmíchání do vařícího mléka nasypeme hrubou mouku. Nesmí se nám utvořit žmolky.
  • 2
    Pak hrnec odstavíme z plotny a za stálého míchání necháme kaši vychladnout. Postupně přimícháme vejce a vypracujeme hladké polotuhé těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
  • 3
    Těsto dáme do cukrářského kornoutu s širším násadcem, kterým nastříkáme malé věnečky na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme je do předehřáté trouby a pečeme při 250°C dozlatova (přibližně 5-7 minut). Ještě horké věnečky vodorovně rozřízneme ostrým nožem a necháme vychladnout.
  • 4
    Připravíme si borůvkovou náplň. V míse si vyšleháme měkký tučný tvaroh s cukrem a citronovou šťávou. V druhé nádobě si vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku. Pak opatrně do tvarohu přimícháme šlehačku a rozmačkané borůvky (nejlépe čerstvé). Spodní části věnečků naplníme krémem, na který položíme vrchní části rozpůlených věnečků.
  • 5
    Z práškového vanilkového cukru a pomerančové šťávy si vymícháme v misce polevu, kterou potřeme povrch věnečků a ozdobíme je posekanými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.