Venkovská polévka

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
36029 kcal
Bílkoviny
367 g
Tuky
644 g
Sacharidy
279 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a 5 minut podusíme. Budeme potřebovat karotku, brukev, pórek a řapíkatý celer. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
  • 2
    V jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme lociku nakrájenou na menší kousky, osolíme, přidáme špetku cukru, zalijeme vývarem a povaříme 20 minut. Přidáme hrášek a vše rozmixujeme na kaši.
  • 3
    Kaši smícháme s vývarem, necháme projít varem a podáváme.
  • 4
    K polévce se výborně hodí opečené plátky veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.