Venkovská polévka
75 min.
Ingredience
- Hrachová kaše
- 1špetkaCukr moučkový
- 50gramůCibule
- 75gramůMáslo čerstvé
- 100gramůLocika salátová
- 600gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 75gramůMáslo čerstvé
- 300gramůKarotka
- 2kusyPórek
- 50gramůCeler řapíkatý
- 300litrůVývar drůbeží
- 200gramůBrukev řepka
- 300gramůVeka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
36029 kcal
Bílkoviny
367 g
Tuky
644 g
Sacharidy
279 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a 5 minut podusíme. Budeme potřebovat karotku, brukev, pórek a řapíkatý celer. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
- 2V jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme lociku nakrájenou na menší kousky, osolíme, přidáme špetku cukru, zalijeme vývarem a povaříme 20 minut. Přidáme hrášek a vše rozmixujeme na kaši.
- 3Kaši smícháme s vývarem, necháme projít varem a podáváme.
- 4K polévce se výborně hodí opečené plátky veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.