Venkovské bagetky
110 min.
Ingredience
- 200mililitrůVoda pitná
- 6gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 10gramůChlebový kvásek
- 210gramůMouka chlebová
- 40gramůMouka žitná bílá
- 60gramůMák - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vodu, přidáme chlebovou a žitnou mouku, cukr a sůl a promícháme. Přidáme kvásek a hnětením vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, z nich vyválíme bagetky, které rozložíme na plech.
- 2Pokropíme vodou, posypeme mákem a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.