Vepřová játra s jablky (minutka)

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1000gramůJátra vepřová
    • 30gramůSůl
    • 50mililitrůMléko polotučné
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 500gramůJablka
    • 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme a játra rychleji po obou stranách opečeme na části horkého tuku.
  • 2
    Opečená játra osolíme.
  • 3
    Jablka opláchneme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky (2ks na porci), které obalíme v těstíčku z prosáté mouky, mléka a soli. Po obou stranách smažíme dočervena v horkém oleji.
  • 4
    Při podávání přeléváme játra vlastní šťávou a navrch položíme 2 kolečka smažených jablek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.