Vepřová játra s jablky (minutka)
40 min.
Ingredience
- 1000gramůJátra vepřová
- 30gramůSůl
- 50mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůJablka
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme a játra rychleji po obou stranách opečeme na části horkého tuku.
- 2Opečená játra osolíme.
- 3Jablka opláchneme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky (2ks na porci), které obalíme v těstíčku z prosáté mouky, mléka a soli. Po obou stranách smažíme dočervena v horkém oleji.
- 4Při podávání přeléváme játra vlastní šťávou a navrch položíme 2 kolečka smažených jablek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.