Vepřová játra se žampiony

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůJátra vepřová
    • 200gramůVepřový bok
    • 5lžicOlej stolní
    • 200gramůŽampiony - sterilované
    • 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
    • 1šálekVývar z hovězích kostí
    • 1lžičkaSardelová pasta
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky nakrájený pečený bůček, promícháme a dusíme pod pokličkou. Po změknutí vše zaprášíme moukou a osmahneme.
  • 2
    Přidáme na plátky nakrájené žampiony, sardelovou pastu, podlijeme vývarem a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy.
  • 3
    Před podáváním pokrm osolíme a ochutíme worcesterem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.