Vepřová játra se žampiony
55 min.
Ingredience
- 500gramůJátra vepřová
- 200gramůVepřový bok
- 5lžicOlej stolní
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSardelová pasta
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostky nakrájený pečený bůček, promícháme a dusíme pod pokličkou. Po změknutí vše zaprášíme moukou a osmahneme.
- 2Přidáme na plátky nakrájené žampiony, sardelovou pastu, podlijeme vývarem a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy.
- 3Před podáváním pokrm osolíme a ochutíme worcesterem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.