Vepřová krkovička na medu
85 min.
Ingredience
- 250mililitrůBujón natur kuřecí
- 125mililitrůOřechy vlašské
- 125mililitrůPomerančová šťáva
- 2kilogramyVepřová krkovička
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžičkyŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 250mililitrůMed včelí
- 1kusPomeranče
- 2decilitryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
53 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Maso potřeme marinádou, kterou jsme si připravili z 1/2 šálku medu, 1/2 šálku rostlinného oleje, 1/2 šálku pomerančové šťávy, necháme odležet 1-2 hodiny v chladu. Po uplynutí doby vložíme maso na pekáč, osolíme a pečeme za občasného podlévání vodou v troubě na 170°C do doby, kdy z masa nebude při propíchnutí vytékat růžová až čirá šťáva. Doba pečení je přibližně 1 hodinu. Hotové, upečené maso ponecháme v troubě ještě 15 minut po jejím vypnutí, kdy si v této době připravíme omáčku z kuřecího vývaru, vinného octa, 1 lžíce medu, kukuřičného škrobu, 2 stroužků pomeranče a sekaných vlašských ořechů. Omáčku krátce povaříme. Jednotlivé porce masa pak poléváme touto omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.