Vepřová krkovička s kedlubnami

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
45 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou krkovičku vcelku osolíme, vložíme do pekáčku na sádlo a v troubě upečeme doměkka.
  • 2
    Upečené maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do šťávy.
  • 3
    Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Potom přidáme lžičku hladké mouky, máslo, špetku muškátu, cukr a ještě krátce podusíme.
  • 4
    Na porce krkovičky navršíme dušené kedlubny.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 21. 4. 2016
Vepřová krkovička s kedlubnami
Krkovičku jsem před pečením mírně podlila vodou a během pečení přelévala výpekem a podle potřeby ještě přidávala po troškách vodu. Na jednu porci je dost masa, někomu by stačilo i méně. Kedlubny jsem nastrouhala nahrubo a dala pak na talíři vedle masa. Doporučuji udělat z másla a mouky jíšku a touto jíškou zahustit. Másla se může dát trochu méně, nebo zase naopak přidat trochu více mouky. Muškátový květ mně k tomuto jídlu moc nesedí, kedlubny jsem dochutila přidáním octa na sladkokyselo. Jinak palec nahoru.🙂