Vepřová krkovička s kedlubnami
110 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKedlubna
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřová krkovička
- 20gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
45 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytou krkovičku vcelku osolíme, vložíme do pekáčku na sádlo a v troubě upečeme doměkka.
- 2Upečené maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do šťávy.
- 3Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Potom přidáme lžičku hladké mouky, máslo, špetku muškátu, cukr a ještě krátce podusíme.
- 4Na porce krkovičky navršíme dušené kedlubny.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 21. 4. 2016
Vepřová krkovička s kedlubnami
Krkovičku jsem před pečením mírně podlila vodou a během pečení přelévala výpekem a podle potřeby ještě přidávala po troškách vodu. Na jednu porci je dost masa, někomu by stačilo i méně. Kedlubny jsem nastrouhala nahrubo a dala pak na talíři vedle masa. Doporučuji udělat z másla a mouky jíšku a touto jíškou zahustit. Másla se může dát trochu méně, nebo zase naopak přidat trochu více mouky. Muškátový květ mně k tomuto jídlu moc nesedí, kedlubny jsem dochutila přidáním octa na sladkokyselo. Jinak palec nahoru.🙂