Vepřová krkovička v kedlubnách

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
52 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krkovici vykostíme, osolíme a opečeme bez podlévání vodou na sádle v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené maso nakrájíme na porce a vrátíme do vypečené šťávy.
  • 2
    Z kedluben seřízneme dřevnaté části, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mladé středové listy z kedluben opláchneme, drobně pokrájíme a přidáme ke kedlubnám. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Smícháme mouku s máslem, kedlubny zahustíme, přidáme cukr, muškátový květ a povaříme.
  • 3
    Na talíře položíme porce masa, na maso navršíme dušené kedlubny a přelijeme šťávou z pečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.