Vepřová krkovička v kedlubnách
70 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová krkovička
- 2lžičkySůl
- 8kusůKedlubna
- 150mililitrůVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 1lžičkaCukr krupice
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
52 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Krkovici vykostíme, osolíme a opečeme bez podlévání vodou na sádle v troubě, předehřáté na 180°C. Upečené maso nakrájíme na porce a vrátíme do vypečené šťávy.
- 2Z kedluben seřízneme dřevnaté části, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mladé středové listy z kedluben opláchneme, drobně pokrájíme a přidáme ke kedlubnám. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. Smícháme mouku s máslem, kedlubny zahustíme, přidáme cukr, muškátový květ a povaříme.
- 3Na talíře položíme porce masa, na maso navršíme dušené kedlubny a přelijeme šťávou z pečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.