Vepřová krkovička v těstíčku
55 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 250gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůVoda pitná
- 250gramůChléb celozrnný žitný
- 100gramůHořčice
- 700gramůVepřová krkovička
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
71 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykostěnou a omytou krkovičku osolíme, vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem a zprudka ze všech stran osmažíme. Vyndáme z pekáčku a dáme zatím stranou. Olej v pekáčku ponecháme.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přidáme 2 žloutky, máslo, citronovou šťávu, vodu a osolíme. Vypracujeme hladké těsto, do kterého krkovičku zabalíme. Položíme do pekáčku s tukem, povrch potřeme žloutkem a dáme zapéct. Pečeme zprudka v silně rozehřáté troubě asi půl hodiny.
- 3Maso naporcujeme a podáváme s tmavým chlebem. Podle chuti můžeme doplnit hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.