Vepřová kýta s broskvovým přelivem
70 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová kýta
- 3lžičkySůl
- 4decilitryVoda pitná
- 250mililitrůKompot broskvový
- 250mililitrůCukr třtinový
- 60mililitrůDžem broskvový
- 250mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
37 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
406 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu osolíme a na několika místech uděláme mělké, cca půl centimetrové zářezy ve formě křížku. Maso vložíme do pekáče a potřeme broskvovým sirupem. Broskvový sirup jsme si předem připravili z broskvové šťávy, hnědého cukru, broskvového džemu, brandy a skořice tím, že jsme tyto suroviny rozmíchali v pánvičce a při stálém míchání vařili tak dlouho, dokud se cukr nerozpustil. Maso potřené zhotoveným sirupem vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme, za občasného podlévání vodou, asi 20 minut, dokud se nezačnou námi udělané křížky otvírat. Po jejich otevření ztlumíme teplotu na 160-170 stupňů a necháme péct cca 40 minut. Během pečení maso přelíváme broskvovým sirupem tak, aby maso získalo pěknou zlatavou kůrku. Upečenou kýtu necháme asi 20 minut chladnout a pak ji krájíme na tenké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.