Vepřová kýta v chilli medové marinádě
70 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová kýta
- 20mililitrůOlej rostlinný
- Na marinádu
- 300gramůMed včelí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceChilli koření mleté
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
236 mg
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1V misce promícháme rozehřátý med, nastrouhanou citronovou kůru, chilli koření a sůl. Maso očistíme a potřeme připravenou medovou marinádou. Vložíme do pekáče, pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.
- 2Odleželé maso dáme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na střední teplotu pečeme zhruba hodinu. Během pečení maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.
- 3Hotové maso necháme pod alobalem odležet, poté šikmým řezem krájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.