Vepřová kýta v chilli medové marinádě

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
236 mg
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce promícháme rozehřátý med, nastrouhanou citronovou kůru, chilli koření a sůl. Maso očistíme a potřeme připravenou medovou marinádou. Vložíme do pekáče, pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.
  • 2
    Odleželé maso dáme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na střední teplotu pečeme zhruba hodinu. Během pečení maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.
  • 3
    Hotové maso necháme pod alobalem odležet, poté šikmým řezem krájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.