Vepřová panenka dušená se sušenými krevetami a čínským zelím

70 min.
Thajsko

Ingredience

    • 290gramůVepřová panenka
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 2stroužkyČesnek
    • 2lžičkyKrevetová pasta
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 1kusLimetka
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 1kusChilli paprička
    • 4kusyZelí čínské
    • 3lžíceKrevety sušené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso před zpracováním necháme cca 30 minut ztuhnout v mrazáku, poté jej ostrým nožem nakrájíme na menší tenké kousky. Ve woku rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme maso a za stálého míchání cca 4 minuty orestujeme. Přisypeme sušené krevety, vmícháme krevetovou pastu, sójovou omáčku, šťávu vymačkanou z limety, cukr, nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek a na nudličky nakrouhané zelí. Vše necháme dusit až do změknutí. Hotovou směs rozdělíme na vyhřáté talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.