Vepřová panenka s jablky a šalvějí
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřová panenka
- 1lžíceOlej olivový jedlý
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžíceCukr třtinový
- 3kusyJablka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Porce panenky nařízneme podélně a rozevřeme je jako knížku.
- 2Osolíme, opepříme, potřeme olejem, posypeme strouhanou citrónovou kůrou z poloviny citrónu a lžící nasekané šalvěje. Grilujeme z každé strany 5 minut.
- 3Šťávu z jednoho citrónu, jablka nakrájená na kostičky, cukr a lžíci šalvějě přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme asi 7 minut doměkka.
- 4Grilovanou panenku přelijeme omáčkou.
- 5Jako příloha je nejlepší dušená zelenina nebo opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.