Vepřová panenka s jablky a šalvějí

40 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce panenky nařízneme podélně a rozevřeme je jako knížku.
  • 2
    Osolíme, opepříme, potřeme olejem, posypeme strouhanou citrónovou kůrou z poloviny citrónu a lžící nasekané šalvěje. Grilujeme z každé strany 5 minut.
  • 3
    Šťávu z jednoho citrónu, jablka nakrájená na kostičky, cukr a lžíci šalvějě přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme asi 7 minut doměkka.
  • 4
    Grilovanou panenku přelijeme omáčkou.
  • 5
    Jako příloha je nejlepší dušená zelenina nebo opečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.