Vepřová pečeně na bílém víně
140 min.
Ingredience
- 7kusůCibule
- 1kilogramVepřové kotlety
- 4lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceSůl
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžičkaPepř bílý
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vepřový maso (hřbet) omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, kolem masa poklademe očištěnou cibuli, kterou jsme pokrájeli na silnější kolečka.
- 2Roztopíme sádlo a celý vepřový hřbet polijeme. Přilijeme 1 dl vody a během pečení výpekem maso poléváme. Když je maso přibližně po 2 hodinách upečené, polijeme ho bílým vínem a necháme chvilku dopéct pod pokličkou.
- 3Maso na víně podáváme s opečenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.