Vepřová pečeně na bílém víně

140 min.
Evropa

Ingredience

    • 7kusůCibule
    • 1kilogramVepřové kotlety
    • 4lžíceSádlo škvařené
    • 1lžíceSůl
    • 2decilitryVíno bílé
    • 1lžičkaPepř bílý
    • 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový maso (hřbet) omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, kolem masa poklademe očištěnou cibuli, kterou jsme pokrájeli na silnější kolečka.
  • 2
    Roztopíme sádlo a celý vepřový hřbet polijeme. Přilijeme 1 dl vody a během pečení výpekem maso poléváme. Když je maso přibližně po 2 hodinách upečené, polijeme ho bílým vínem a necháme chvilku dopéct pod pokličkou.
  • 3
    Maso na víně podáváme s opečenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.