Vepřová pečeně s červeným zelím a jablky
75 min.
Ingredience
- 0,1litrVíno červené
- 1kusSůl
- 1kusZelí hlávkové červené
- 750gramůVepřová plec
- 3kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso očistíme, omyjeme, osolíme a vložíme do kastrolu, kde jej podlijeme trochou horké vody a necháme péct do poloměkka.
- 2Zelí omyjeme a nakrájíme na proužky, přidáme k masu a pečeme téměř do měkka.
- 3Deset minut před koncem pečení přidáme nastrouhaná jablka. Na závěr vše zalijeme vínem, dle chuti přisolíme a necháme přejít varem.
- 4Jako přílohy podáváme brambory vařené i pečené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.