Vepřová pečeně s paprikovou smetanovou omáčkou
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusSůl
- 750gramůVepřová pečeně
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
62 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
537 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z masa odkrojíme všechno sádlo, omyjeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou.
- 2Očištěnou cibuli rozkrájenou na jemno necháme zrůžovět na másle, poté vložíme maso, přikryjeme a dusíme v troubě zhruba 1.5 hodiny.
- 3Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy. V hrnku rozmícháme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z masa a vaříme za stálého kvedlání do zhoustnutí šťávy.
- 4Maso rozkrájíme na plátky, rozložíme na míse a šťávu nalijeme středem tenkým pramínkem. Zbytek šťávy podáváme zvlášť v omáčníku.
- 5Jako přílohy jsou vhodné houskové i vídeňské knedlíky, bramborové krokety anebo těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Vepřová pečeně s paprikovou smetanovou omáčkou
Omáčka přesně podle gusta toho mýho chlapa! A když tam přidám ještě feferonku, aby to mě říz. Neni co dodat. Děkuji za dobrý tip k večeři. L.