Vepřová pečeně s paprikovou smetanovou omáčkou

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
62 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
537 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z masa odkrojíme všechno sádlo, omyjeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou.
  • 2
    Očištěnou cibuli rozkrájenou na jemno necháme zrůžovět na másle, poté vložíme maso, přikryjeme a dusíme v troubě zhruba 1.5 hodiny.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy. V hrnku rozmícháme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z masa a vaříme za stálého kvedlání do zhoustnutí šťávy.
  • 4
    Maso rozkrájíme na plátky, rozložíme na míse a šťávu nalijeme středem tenkým pramínkem. Zbytek šťávy podáváme zvlášť v omáčníku.
  • 5
    Jako přílohy jsou vhodné houskové i vídeňské knedlíky, bramborové krokety anebo těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Vepřová pečeně s paprikovou smetanovou omáčkou
Omáčka přesně podle gusta toho mýho chlapa! A když tam přidám ještě feferonku, aby to mě říz. Neni co dodat. Děkuji za dobrý tip k večeři. L.