Vepřová pečeně v mléce

70 min.

Ingredience

    • 1decilitrVoda pitná
    • 800gramůVepřová pečeně
    • 3decilitryMléko polotučné
    • 1kusVeka
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
50 g
Sacharidy
22 g
Vápník
154 mg
Železo
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou vepřovou pečeni bez kosti osolíme, ovážeme a vložíme do kastrolu s mlékem. Zvolna vaříme pod pokličkou tak dlouho, až bude maso měkké a mléko vyvařené.
  • 2
    Potom zesílíme příkon tepla a maso opečeme dozlatova. Podlijeme trochou vody.
  • 3
    Plátky veky nasucho opečeme, poklademe je na plátky nakrájeným masem a zalijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.