Vepřová pečeně v mléce
70 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 800gramůVepřová pečeně
- 3decilitryMléko polotučné
- 1kusVeka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
50 g
Sacharidy
22 g
Vápník
154 mg
Železo
2 mg
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou pečeni bez kosti osolíme, ovážeme a vložíme do kastrolu s mlékem. Zvolna vaříme pod pokličkou tak dlouho, až bude maso měkké a mléko vyvařené.
- 2Potom zesílíme příkon tepla a maso opečeme dozlatova. Podlijeme trochou vody.
- 3Plátky veky nasucho opečeme, poklademe je na plátky nakrájeným masem a zalijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.