Vepřová pečínka špikovaná klobáskami
95 min.
Ingredience
- 1,1kilogramyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 1lžíceKoření na steaky
- 4kusyKlobása debrecínská
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
37 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 185°C. Vykostěnou omytou kotletu osušíme. Špalíček masa propíchneme napříč z každé strany silnější špikovací jehlou a do každého otvoru zastrčíme tenké pikantní klobásky se šunkou (3 nožičky z jedné strany a 3 nožičky z druhé strany). Maso osolíme, posypeme silně kořením na steaky a vložíme na pekáček. Na povrch masa poklademe plátky slaniny, podlijeme ho vodou, pekáč zakryjeme a vložíme do středu trouby. Pečeme pomalu přibližně 60 minut.
- 2Mezitím očistíme a omyjeme cibuli a mrkev. Cibuli i mrkev pokrájíme na kolečka a přidáme k masu přibližně po 35 minutách pečení. Během pečení maso podléváme výpekem a obracíme ho. Po hodině pečení z pekáče odstraníme poklici, zvýšíme teplotu a pečeme dalších 15-20 minut do doby, až maso bude mít zlatohnědou kůrku.
- 3Maso pokrájíme na plátky, podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.