Vepřová plec na hrášku
75 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 1špetkaSůl
- 400gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou plec nakrájíme na kostky a za stálého míchání opékáme na oleji, až se šťáva vydusí na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Dobře rozmícháme, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou.
- 2K měkkému masu přidáme okapaný hrášek, podle chuti osladíme a ještě krátce podusíme.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.