Vepřová plec na hrášku

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůVepřová plec
    • 1špetkaSůl
    • 400gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou vepřovou plec nakrájíme na kostky a za stálého míchání opékáme na oleji, až se šťáva vydusí na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Dobře rozmícháme, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou.
  • 2
    K měkkému masu přidáme okapaný hrášek, podle chuti osladíme a ještě krátce podusíme.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.