Vepřová plec na paprikách
80 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 5kusůPaprikové lusky čerstvé
- 4kusyRajčata
- 40gramůOlej stolní
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou plec nakrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme na tuku.
- 2Přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Vše zaprášíme paprikou a po zpěnění podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
- 3Ke konci dušení přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
- 4Do hotového pokrmu přilijeme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 24. 7. 2016
Vepřová plec na paprikách
Směs jsem nakonec zahustila moukou, kterou jsem rozmíchala ve smetaně. Bylo to na nás moc vodové. Přidala jsem bobkový list a nové koření. Pochutnali jsme si.