Vepřová plec na paprikách

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůVepřová plec
    • 5kusůPaprikové lusky čerstvé
    • 4kusyRajčata
    • 40gramůOlej stolní
    • 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
    • 1kusCibule
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 1šálekVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou plec nakrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme na tuku.
  • 2
    Přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Vše zaprášíme paprikou a po zpěnění podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
  • 3
    Ke konci dušení přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
  • 4
    Do hotového pokrmu přilijeme smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 24. 7. 2016
Vepřová plec na paprikách
Směs jsem nakonec zahustila moukou, kterou jsem rozmíchala ve smetaně. Bylo to na nás moc vodové. Přidala jsem bobkový list a nové koření. Pochutnali jsme si.