Vepřová plec pečená

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
68 mg
Cukr
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vodou a vznikajícím výpekem pečeme doměkka a dozlatova.
  • 2
    Ke konci pečení otočíme plec kůží nahoru, nakrájíme ji na proužky a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení plec v tučnějších částech propichujeme.
  • 3
    Upečenou plec vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
  • 4
    Ke konci varu podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 2. 3. 2017
Vepřová plec pečená
Hezky popsaný recept. Pečenou plec jsem podávala se špenátem a bramborovým knedlíkem. Já jen dávám na jednu porci více masa, většinou 100 až 120 g. 75 g je docela málo, ale menším jedlíkům nebo dětem bude stačit. Palec nahoru.🙂
Anonymní uživatel
čt 16. 11. 2017
Vepřová plec pečená
Super😋
Anonymní uživatel
po 26. 10. 2020
Vepřová plec pečená
Stejně se dá péct i vepřové koleno.
Anonymní uživatel
pá 9. 3. 2018
Vepřová plec pečená
A co zbyde, je-li plec velká a jedlíků málo, přijde jednoduše rozemlít i s kůžičkou do masové pomazánky. Nezbude ani molekula.