Vepřová plec pečená na pivu
68 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová plec
- 600mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
43 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
103 mg
Cukr
16 mg
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, posypeme kmínem, v pekáči na oleji orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme polovinou piva a vodou, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Občas maso obrátíme a pravidelně poléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.
- 2Zhruba po půl hodině maso odklopíme a pečeme dál za občasného přelévání výpekem. Když je maso měkké, přeložíme ho na talíř a držíme na teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, vmícháme zbytek piva a alespoň deset minut povaříme. Maso naporcujeme a servírujeme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.