Vepřová plec pečená na pivu

68 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
43 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
103 mg
Cukr
16 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme, posypeme kmínem, v pekáči na oleji orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme polovinou piva a vodou, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Občas maso obrátíme a pravidelně poléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.
  • 2
    Zhruba po půl hodině maso odklopíme a pečeme dál za občasného přelévání výpekem. Když je maso měkké, přeložíme ho na talíř a držíme na teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, vmícháme zbytek piva a alespoň deset minut povaříme. Maso naporcujeme a servírujeme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.