Vepřová plec s hráškem

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůVepřová plec
    • 400gramůHrášek
    • 40gramůOlej stolní
    • 1špetkaCukr krupice
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2decilitryVoda pitná
    • 100gramůTuk
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
55 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou plec nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřátý tuk a za stálého míchání smažíme, až se šťáva vydusí. Maso zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme. Podlijeme teplou vodou, rozmícháme, osolíme a dusíme téměř doměkka.
  • 2
    Ke konci dušení přidáme hrášek, mírně jej osladíme a podle chuti přisolíme.
  • 3
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.