Vepřová plec s hráškem
80 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová plec
- 400gramůHrášek
- 40gramůOlej stolní
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryVoda pitná
- 100gramůTuk
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
55 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou plec nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřátý tuk a za stálého míchání smažíme, až se šťáva vydusí. Maso zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme. Podlijeme teplou vodou, rozmícháme, osolíme a dusíme téměř doměkka.
- 2Ke konci dušení přidáme hrášek, mírně jej osladíme a podle chuti přisolíme.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.