Vepřová plec se smetanovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřová plec
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté, na plátky nakrájené maso opečeme na sádle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a oloupaný, na nudličky nakrájený celer. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Krátce povaříme a potom omáčku procedíme na maso.
- 3Šťávu nemusíme cedit, můžeme ji ponechat s kousky vařené zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.