Vepřová plec segedínská
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 20gramůSůl
- 1gramKmín celý
- 1000gramůZelí kysané
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůVepřová plec
- 120gramůTuk
- 300gramůZakysaná smetana
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec opláchneme a ztvarujeme pomocí provázku.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme papriku, necháme ji zpěnit, zalijeme dávkou vývaru, uvedeme do varu, osolíme a přidáme kmín.
- 3Do vařícího základu vložíme maso a za občasného obracení a podlévání trochou vody je dusíme doměkka.
- 4Měkké maso vyjmeme, do zbylého základu vložíme překrájené kysané zelí a téměř doměkka je dusíme.
- 5Před koncem dušení zelí zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.
- 6Nakonec zelí s omáčkou zjemníme kysanou smetanou a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.