Vepřová plec segedínská

110 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 200gramůCibule
    • 20gramůSůl
    • 1gramKmín celý
    • 1000gramůZelí kysané
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 750gramůVepřová plec
    • 120gramůTuk
    • 300gramůZakysaná smetana
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec opláchneme a ztvarujeme pomocí provázku.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme papriku, necháme ji zpěnit, zalijeme dávkou vývaru, uvedeme do varu, osolíme a přidáme kmín.
  • 3
    Do vařícího základu vložíme maso a za občasného obracení a podlévání trochou vody je dusíme doměkka.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, do zbylého základu vložíme překrájené kysané zelí a téměř doměkka je dusíme.
  • 5
    Před koncem dušení zelí zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.
  • 6
    Nakonec zelí s omáčkou zjemníme kysanou smetanou a krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.